......................................................................... του λογοτεχνικού περιοδικού ΥΦΟΣ *

Η Φωτό Μου
Ξεφυλλίζοντας... με τον Πάνο Αϊβαλή



"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
.................................................................Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΥΦΟΣ πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα με τίτλο "ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ" της ΣΤΕΛΛΑΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗ-ΧΑΡΒΙ από τις εκδ. Ψυχογιός

Η Αλεξία, μια νεαρή δικηγόρος από τον Καναδά, φτάνει στο Διακοφτό, το χωριό του πατέρα της, αποφασισμένη να εκπληρώσει την τελευταία του επιθυμία και να βρει την ετεροθαλή αδερφή της, αυτήν που ο ίδιος ο πατέρας είχε κρατήσει μακριά της για μια ολόκληρη ζωή. Έτσι, η Αλεξία βρίσκεται σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, σε έναν τόπο για τις συνήθειες και την κουλτούρα του οποίου δεν ξέρει τίποτα – και, σαν να μην έφταναν αυτά, καλείται να αντιμετωπίσει ένα σόι που κουβαλά αμέτρητα μυστικά. Πράγματι, η οικογένεια Σαρινόπουλου έχει σημαδευτεί σκληρά από τραγικά συμβάντα, από τον πόλεμο και από ένα στίγμα ηθικό για το οποίο το χωριό κουτσομπολεύει ακόμα. Το ταξίδι της Αλεξίας, αλλά και το ταξίδι που είχε κάνει στο χωριό κι ο μετανάστης πατέρας της είκοσι πέντε χρόνια πριν, βρίσκονται, σιγά σιγά, στη σκιά της σφαγής των Καλαβρύτων, της τραγωδίας που άλλαξε για πάντα το πεπρωμένο της οικογένειας.

Πότε με τη φωνή της Αλεξίας και πότε με τη φωνή του πατέρα της, Νικόλα, αυτό το βαθύτατα τρυφερό μυθιστόρημα διηγείται την ιστορία ενός τρομερού μυστικού που κακοφορμίζει στα σπλάχνα μιας ολόκληρης οικογένειας, ώσπου να φανερωθεί η αλήθεια που θα γιατρέψει την παμπάλαιη πληγή.

~~~~~~~~

Η ΣΤΕΛΛΑ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗ-ΧΑΡΒΙ γεννήθηκε στο Κάιρο και μεγάλωσε στο Κάλγκαρι του Καναδά. Το 2001 ίδρυσε τη Λέσχη Συγγραφέων του Ουίστλερ, φορέα ο οποίος διοργανώνει το αντίστοιχο φεστιβάλ λογοτεχνίας, υπό τη διεύθυνσή της, κάθε χρόνο. Διηγήματα, καθώς και δοκίμια και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα, όπως: The Literary Leanings Anthology, The New Orphic Review, Emerge Magazine, The Question, Globe, Mail κ.ά. Σήμερα, η Στέλλα ζει στο Γουίστλερ και επισκέπτεται συχνά τους συγγενείς της στην Ελλάδα, ανανεώνοντας κάθε φορά το πάθος της για την ελληνική κουλτούρα και το ελληνικό φαγητό, και μαθαίνοντας όλο και καλύτερα την ελληνική γλώσσα. ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.


{site} Προσωπική ιστοσελίδα www.stellaharvey.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου