......................................................................... του λογοτεχνικού περιοδικού ΥΦΟΣ *

Η Φωτό Μου
Ξεφυλλίζοντας... με τον Πάνο Αϊβαλή



"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
.................................................................Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΥΦΟΣ πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΝΕΛΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΤΑΙΟΥ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ 2012



Με την ένταξη του στην μικρή λίστα των βραβείων του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ 2012, στην κατηγορία πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου συγγραφέα διακρίθηκε το μυθιστόρημα «Νοματαίος», εκδόσεις Ωκεανίδα, του συγγραφέα Βασίλη Κουνέλη. Η μικρή λίστα πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου περιελάμβανε πέντε βιβλία, από όλες τις κατηγορίες πεζογραφήματος (μυθιστόρημα, διήγημα, νουβέλα).
Τα βραβεία του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ απονεμήθηκαν την Τετάρτη 6 Ιουνίου σε λαμπρή τελετή στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, στην οποία περιλαμβάνονταν ακόμα ένα αφιέρωμα στην ποίηση του Καβάφη καθώς οι ποιητές Γιάννης Δάλλας, Κική Δημουλά, Τίτος Πατρίκιος, Κυριάκος Χαραλαμπίδης, καθώς και ο Δημήτρης Μαρωνίτης διάβασαν σε ελληνική μετάφραση δείγματα της «καβαφογενούς» ποίησης, έργα που έχουν γραφτεί είτε με το ύφος του Καβάφη είτε μιλούν για τον Καβάφη ως ποιητή και ως άνθρωπο.  

_____________________________
*Δείτε περισσότερα στο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου