......................................................................... του λογοτεχνικού περιοδικού ΥΦΟΣ *

Η Φωτό Μου
Ξεφυλλίζοντας... με τον Πάνο Αϊβαλή



"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
.................................................................Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΥΦΟΣ πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση Πεζογράφων στην Πάτρα


H Ρέα Γαλανάκη, ο Θανάσης Βαλτινός, η πολιτική στο μυθιστόρημα και η γυναίκα στη λογοτεχνία θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνάντησης Πεζογράφων που για τρίτη χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.
Η αυλαία της συνάντησης ανεβαίνει με την αφιερωματική στον Θανάση Βαλτινό εκδήλωση που θα γίνει στο ξενοδοχείο "Βυζαντινό" (Ρήγα Φεραίου 106, Πάτρα). Τον συγγραφέα και ακαδημαϊκό θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά και στη συνέχεια θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου: «Η ιστορία των χρόνων μου», «Θανάσης Βαλτινός - 1963». Το Σάββατο 16 του μήνα, επίσης στο "Βυζαντινό", η συνάντηση θα ξεκινήσει με τη συζήτηση "Η πολιτική στο μυθιστόρημα" (10.30 π.μ. - 12.15 μ.) στην οποία συμμετέχουν οι Έλενα Χουζούρη, Τηλέμαχος Κώτσιας, Θοδωρής Κ. Ραχιώτης, Βασίλης Λαδάς, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει η συζήτηση για τη "Γυναίκα στη λογοτεχνία" (12.30 μ.μ. - 2.30 μ.μ.) με τις Κατερίνα Σχινά, Σοφία Νικολαϊδου, Λίλα Κονομάρα και Λουκία Δέρβη.
Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων (18.30 - 20.30 μ.μ.) με την τιμητική εκδήλωση για τη Ρέα Γαλανάκη, για την οποία θα μιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας και πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Αλέξης Ζήρας.
Τη συνάντηση διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πατρών, το περιοδικό Διαβάζωκαι το ηλεκτρονικό περιοδικό Διαπολιτισμός.


* από την εφ. "Η ΑΥΓΗ" ημερ. δημοσίευσης: 06/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου